Poslanici Demokratskog fronta došli su u Skupštinu na sjednicu Administrativnog odbora, koji će danas razmatrati zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva za odobrenje da se protiv poslanika Nebojše Medojevića može pokrenuti krivični postupak i odrediti pritvor.

foto:Antena M

 

Sjednica parlamentarnog Administrativnog odbora, na kojoj bi poslanici trebalo da se izjasne o zahtjevu Specijalnog državnog tužilaštva da se visokom funkcioneru Demokratskog fronta (DF) Nebojši Medojeviću ukine imunitet, prekinuta je nakon pola sata zbog svađe poslanika Milana Kneževića (DF) i Milorada Vuletića (DPS) koja je prijetila da preraste u fizički sukob , zbog čega je intervenisalo obezbjeđenje. Tokom svađe Knežević je u jednom momentu pozvao Vuletića da se fizički obračunaju van sale. Obojica su krenuli napolje, a onda je upalo obezbjeđenje koje ih je spriječilo. Sjednici odbora prisustvuju i poslanici DF-a Andrija Mandić, Milan Knežević, Milutin Đukanović, Janko Vučinić, Predrag Bulatović i Strahinja Bulajić.

Kako je na samom početku sjednice kazao predsjednik odbora Luiđ Škrelja, drago mu je ”što su zainteresovani poslanici, posebno iz Df-a došli da prate sjednicu”.

Specijalni tužilac, Milivoje Katnić, sumnjiči Medojevića, lidera Pokreta za promjene, za organizovanje kriminalne grupe za pranje novca, zajedno sa preduzetnikom iz Bosne i Hercegovine Momirom Nikolićem.

Kako se navodi u zahtjevu za skidanje poslaničkog imuniteta radi krivičnog gonjenja i hapšenja dostavljenom Skupštini, Medojević je sa Nikolićem “sačinio kriminalni plan” za pranje novca koji je Nikolić stekao legalno, ali nije platio porez.

Novac je, kako se navodi, stečen nezakonitom konverzijom deviza, i “pribavljen radi nezakonitog finansiranja određenih političkih partija za parlamentarne izbore”.