Ljiljana Popović Moškov podnijela je ostavku na funkciju potpredsjednice Opštine Kotor, saopšteno je iz Građanskog pokreta URA.

“Zbog suštinskih i veoma značajnih razlika u viđenju načina na koji se organizuje i vodi vlast u lokalnoj samoupravi, a na što sam više puta ukazivala u posljednjih godinu, zbog ponašanja pojedinih koalicionih partnera koji se mjesecima unazad bave raznim vidovima ucjena i opstruiranjem redovnog održavanja skupštinskih zasjedanja, kao i zbog Vašeg neadekvatnog ponašanja u pojedinim situacijama, funkcionisanje lokalne uprave je blokirano, a naše funkcije potpuno obesmišljene, navela je u obraćanju Službi predsjednika Opštine Kotor Vladimira Jokića.

Opština Kotor, kako dalje navodi, nema usvojen budžet za 2019. godinu, nema usvojen Program uređenja prostora ni u formi nacrta, svakodnevno gubi prihode zbog neusvojenih odluka i planova.

“Ušli smo u program privremenog finansiranja, a od 1. aprila opština ne može da servisira nijednu svoju obavezu,već smo primorani da čekamo uputstva Ministarstva finansija, što je ponižavajuće za sve nas.

Za ovakvo stanje u našoj opštini ne osjećam ni ličnu, ni odgovornost partije kojoj pripadam.

U okviru pozicije koju sam pokrivala, cijenim da sam posao obavljala savjesno, profesionalno i odgovorno uz puno poštovanje zakona i opštinskih propisa, o čemu svjedoče i ostvareni rezultati iz resora kojima sam rukovodila.

Međutim osjećam dio koalicione odgovornosti prema gradu i građanima, koji su nam svima zajedno ukazali povjerenje u oktobru 2016.

Ocjenjujem da za Kotor i Crnu Goru postoje samo dva puta – jedan je put bezakonja, neodgovorne ekonomske politike, korupcije, partijskih zapošljavanja, samovolje pojedinaca, političkih mešetarenja, i drugi mnogo teži, put odgovornosti, domaćinskog poslovanja, napornog rada, profesionalnog ponašanja, pristojnosti i vladavine prava. Za mene lično nema dileme da je drugi put jedini ispravan koji se na žalost ne ispunjava na odgovoran način. Sebe lično više ne vidim kao dio ovog, a posebno ne kao dio nekog novog neprincipijelnog i disfunkcionalnog tima koji bi se mogao očekivati nakon 24. aprila ove godine.

Ova ostavka je isključivo moj lični čin koji neće na bilo koji način uticati na poziciju URA-e u postojećoj koaliciji”, navodi on.

izvor: Portal Analitika