DŽSCG

Poništiti javni konkurs

Ministarstvo sporta i mladih bilo je dužno da, na osnovu Zakona o upravnom postupku, poništi javni konkurs o sufinansiranju nacionalnih sportskih saveza nakon usklađivanja sa zakonom i objavi novi, saopšteno je iz Džudo saveza.

Navodi se da se Ministarstvo sporta i mladih oglušilo o zakone države Crne Gore i nastavilo neprijateljsko ponašanje prema svima koji ukazuju na kršenje zakona i nepravilnosti.

“Ministarstvo sporta i mladih je, iako je Upravni sud donio rjesenje kojim se dokazuje da je prekršilo zakon u sporu sa Džudo savezom, protivpravno obustavilo uplatu u visini od 50 odsto sredstava koja su opredijeljena u prethodne dvije godine jasno pokazujući nezapamćeno nasilje koje sprovodi prema DžSCG”, piše u saopštenju.

Navodi se da su motivi takve mržnje i terora prema najtrofejnijem savezu u Crnoj Gori osnovanom daleke 1965. godine i namjere resornog ministra da formira nelegitimni savez kojem bi dodijelio velika finansiska sredstva.

“Time bi mogao da kontroliše na način što bi na njegovom čelu instalirao svoje prijatelje-poslušnike koji su bliski kriminalnim klanovima, pravosnazno osuđivana lica za krivična djela i neke koji su suspendovani iz sporta. Da su sve te sumnje opravdane pokazaće se narednih dana kada će se pod okriljem noći registrovati protivpravno takva organizacija, ukoliko državne institucije ne stanu na put ličnim animoziteta pojedinaca koji se nalaze na najodgovornijim funkcijama”, piše u saopštenju Džudo saveza.

Izvor: RTCG