Fond za zdravstveno osiguranje poništio je dio tendera za nabavku medicinskog materijala iz oblasti anestezije i intenzivne njege za potrebe Kliničkog centra i javnih zdravstvenih ustanova, ukupne procijenjene vrijednosti 435.454 eura, prenosi Dan.

foto:RTCG

U odluci komisije se navodi da se obustavlja postupak javne nabavke za 28 različitih vrsta medicinskog materijala za potrebe anestezije i intenzivne njege, koje sadrže reagense, igle, maske i druga pomagala za liječenje pacijenata.

Po tenderskoj dokumentaciji Fonda za zdravstveno osiguranje, za kupovinu 28 vrsta medicinskih materijala nije dostavljena nijedna ponuda.

U odluci komisije se navodi da ponuđači “Osmi red-D” i “Glosarij” nijesu dostavili ponude u skladu sa uslovima utvrđenim tenderskom dokumentacijom.

“Nije dostavljeno rješenje o upisu u registar ponuđenog medicinskog sredstva izdato od Agencije za ljekove i medicinska sredstva Crne Gore, a ponude su dostavili ponuđači sa registrovanim medicinskim sredstvom. Na taj način je ponuđač postupio suprotno Zakonu o javnim nabavkama, pa je ponuda navedenog ponuđača ocijenjena kao neispravna za četiri vrste medicinskih materijala. Na osnovu iznijetog, ponuda ponuđača “Osmi red -D”, odbijena je kao neispravna za osam ponuda”, navode iz Fonda.

U odluci Komisije se navodi da ponuđene cijene za partije 12 i 21 u ponudi ponuđača “Medica” Podgorica prelaze iznos procijenjene vrijednosti za te partije, te da je na taj način je ponuđač postupio suprotno Zakonu o javnim nabavkama.

“Na osnovu iznijetog, ponuda ponuđača “Medica” Podgorica odbijena je kao neispravna za partije 12 i 21″, navode iz Komisije.

Izvor:CDM