Policija je u Beranama i Andrijevici pronašla i oduzela bombu, pištolj, dva noža, takozvanu fantomku i cigarete bez akciznih markica.

Policija je juče pretresla stan Ž.M. i centru Berana.

“Pronašli su i oduzeli 38 šteka cigareta bez akciznih markica i dokaza o porijeklu”, navodi s eu saopštenju Uprave policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac a cigarete su po njegovom nalogu predate službenicima Uprave carina radi daljeg postupanja.

U Andrijevici su kontrolisali bezbjednosno interesantno lice Z.P.

“Kod njega su tom prilikom pronašli i oduzeli nož. Slijedi procesuiranje ovog lica Sudu za prekršaje”, navode iz policije.

Beranski policajci su postupajući po prijavi građana da se u podrumu jedne stambene zgrade u Beranama nalaze odbačene stvari među kojima i nož i pištolj, izašli na lice mjesta.

“Pronašli su i izuzeli ručnu bombu, startni pištolj, lovački nož, kapu – tzv. fantomku, rukavice i jaknu u kojoj se nalazila bomba”, navodi se u saopštenju.

Iz Uprave policije navode da njihovi službenici preduzimaju aktivnosti u cilju identifikacije lica koje je sakrilo oružje i ostale predmete.

“O svemu je obaviješten nadležni tužilac. Svi oduzeti predmeti i stvari biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja”, zaključuje se u saopštenju.