Ciljna grupa ovog programa su nezaposlene žene starosne dobi od 25 do 34 godine sa djecom predškolskog uzrasta, koje imaju prepreke u zapošljavanju, a koje će biti identifikovane kroz rad sa savjetnicima, kazala je Slađana Nedović

Slađana Nedović

BIJELO POLjE– U cilju podrške nezaposlenim ženama, koje su posebno pogođene pandemijom Kovid- 19, Zavod za zapošljavanje Crne Gore pokrenuo je novi program obuke na radnom mjestu, kojim će biti obuhvaćeno 15 pripadnica ljepšeg pola iz Bijelog Polja, saopštila je načelnica biroa rada Bijelo Polje Slađana Nedović.

Ona je istakla da je program, za koji je javni poziv raspisan još 17. marta, usmjeren na aktivaciju žena i to onih koje su u periodu od početka pandemije Kovid- 19 ostale bez posla ili su se u tom periodu prijavile na evidenciju nezaposlenih lica.
– Preciznije, ciljna grupa ovog programa su nezaposlene žene starosne dobi od 25 do 34 godine sa djecom predškolskog uzrasta, koje imaju prepreke u zapošljavanju, a koje će biti identifikovane kroz rad sa savjetnicima, kazala je Nedović.

Ona je pozvala poslodavce da se prijave na ovaj poziv kako bi, kako je naglasila, zajednički pomogli nezaposlenim ženama da kroz obuku na radnom mjestu steknu adekvatno radno iskustvo, praktična znanja i poboljšaju svoje šanse za zapošljavanje.
– Pozivam poslodavce da se, ukoliko imaju odgovarajuća radna mjesta za ovu ciljnu grupu, prijave na javni poziv koji je otvoren do 25. aprila, a koji osim finansijske podrazumijeva i mentorsku podršku tokom realizacije, navela je načelnica biroa rada Bijelo Polje, napominjući da prijavu na poziv ne mogu podnijeti poslodavci iz javnog sektora, kao ni poslodavci koji djelatnost obavljaju u sektoru usluga povezanih sa izvoznom djelatnošću i sektoru primarne poljoprovrede i ribarstva.

Nedović je naglasila da će finansijska podrška iznositi 70 odsto minimalne bruto zarade, koja će biti subvencionirana tri ili šest mjeseci, u zavisnosti od prepreka koje će biti identifikovane kod nezaposlenih lica, učesnica programa.

– Očekujemo veliko interesovanje žena, ali i poslodavaca, koji će, između ostalog, kroz ovaj program popuniti upražnjena radna mjesta, ali i vjerujem naći adekvatne radnike uz navedenu podršku, istakla je Nedović.

Poručila je i da su za sve konsultacije na raspolaganju poslodavcima, kao i nezaposlenim ženama.

Podsjetimo, poziv poslodavcima za realizaciju obuke na radnom mjestu sprovodi se na osnovu sporazuma o realizaciji pilot- projekta „Aktiviranje žena”, Međunarodne organizacije rada i Zavoda za zapošljavanje Crne Gore.

M.N.


Strategija zapošljavanja
Lokalna politika zapošljavanja treba prvenstveno da doprinese daljem socioekonomskom razvoju opštine, pa su u procesu izrade strategije uzeti u obzir prioriteti i ciljevi Strateškog plana razvoja opštine Bijelo Polje 2017-2021. Zato taj dokument zapravo predstavlja njegovu dopunu u pogledu zapošljavanja i razvoja radne snage. Unapređenje zapošljavanja i razvoja ljudskih resursa je ključan i neizostavan proces u unapređenju ukupne socioekonomske situacije u Bijelom Polju. Dugoročna nezaposlenost jedan je od ključnih izazova tržišta rada opštine Bijelo Polje, koji treba efikasnije targetirati mjerama aktivne politike zapošljavanja– navodi se u Strategiji zapošljavanja lokalne uprave za period do 2025. godine.

Izvor: Dan