Službenici Uprave policije i carina su, na dva granična prelaza, na sjeveru i jugu države, u dva slučaja u vozilima otkrili i zaplijenili ukupno 19 kilograma skanka za šta su uhapšene tri osobe.

                   Granični prelaz Dobrakovo

U zajedničkom saopštenju Uprave policije i Uprave carina pojašnjava se da su policijski službenici bjelopoljskog Odjeljenja granične bezbjednosti (OGB) i carinski službenici Carinske ispostave Dobrakovo u subotu oko 10 sati i 40 minuta, na Graničnom prelazu Dobrakovo, na izlazu iz Crne Gore, kontrolisali putničko motorno vozilo „BMW 525“, podgoričkih registarakih oznaka.

Saopšteno je da je vozilom je upravljao B.B. (29) iz Podgorice dok se kao suvozač u vozilu nalazio njegov sugrađanin A.M. (27).

“Pretresom vozila je, u specijalno napravljanom bunkeru – duploj pregradi između zadnjeg sjedišta i prtljažnika pronađeno 12 većih pakovanja u kojima se nalazila biljna materija tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, težine 12,44 kilograma”, piše u saopštenju.

Navodi se da su B.B. i A.M. i droga predati policijskim službenicima Odsjeka za borbu protiv droge.

“B.B. i A.M. su lišeni slobode i uz krivičnu prijavu su privedeni državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Skank je upućen u Forenzički centar radi vještačenja”, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da su u petak policijski službenici OGB Podgorica – SGP Tuzi i carinski službenici Carinske ispostave Božaj na Graničnom prelazu Božaj, na ulaznoj traci, kontrolom putničkog motornog vozila „VW Sharan“, holandskih registarskih oznaka, kojim je upravljao holanđanin J.V.G. (29) iz Tilburga, otkrili oko 6,5 kilograma skanka.

“Prilikom izvršene kontrole u prtljažniku vozila u plastičnim spremištima iza prednjih sjedišta pronađeno je ukupno 13 PVC pakovanja u kojima se nalazila tamnozelena materija za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, ukupne težine oko 6,5 kilograma”, pojašnjava se u saopštenju.

Policijski službenici Odsjeka za borbu protiv droge su preuzeli J.V.G. vozilo i drogu.

On je, kako je saopšteno, uhapšen i uz krivičnu prijavu priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Skank je upućen u Forenzički centar radi vještačenja.

“Policijski službenici Odsjeka za borbu protiv droge, na osnovu kriminalističke obrade koja je sprovedena, sumnjaju da su dva podgoričanina imala namjeru da 12,44 kilograma skanka prokrijumčare preko granice sa Srbijom radi dalje prodaje, dok se takođe sumnja da je holandski državljanin namjeravaoa da skank koji je nabavio u Albaniji prokrijumčari preko teritorije naše države kao tranzitnog područja u zemlje okruženja radi prodaje”, navodi se u saopštenju.