Održavanje javnog okupljanja u organizaciji Nove srpske demokratije, koje će se sjutra ispred zgrade Prijestonice održati u Cetinju, je u zakonom propisanom roku prijavljeno Centru bezbjednosti Podgorica. Ovaj skup policija nije zabranila odnosno dozvoljeno je njegovo održavanje jer je prijavljeno kao mirno okupljanje,kazali su iz Uprave policije


Službenici CB Podgorica su organizatora okupljanja upoznali sa zakonskim obavezama koje je dužan da ispoštuje, a koje se između ostalog odnose i na poštovanje rokova održavanja skupa kao i mjesta održavanja ovog okupljanja. Organizator je posebno upoznat sa tim da se tokom skupa neće dozvoliti bilo kakav incident, odnosno činjenje krivičnih djela ili prekršaja. Takođe organizator je upoznat i sa tim da se neće dozvoliti blokiranje saobraćaja u gradu ili van gradskog jezgra ili blokiranje bilo kog javnog prostora osim onog koji je određen kao mjesto održavanja javnog skupa.

Policija je u potpunosti spremna za održavanje javnog okupljanja u Cetinju i policijski službenici će prije, tokom i nakon održavanja ovog javnog okupljanja preduzimati preventivne aktivnosti kako bi skup protekao u mirnoj atmosferi. U slučaju bilo kakvog incidentnog ponašanja, energično će se preduzeti sve zakonom propisane aktivnosti radi sankcionisanja organizatora skupa koji se obavezao na poštovanje zakona, kao i sankcionisanje i procesuiranje pojedinaca koji bi činili prekršaje ili krivična djela.