Službenici Odjeljenja bezbjednosti Žabljak su u pet odvojenih akcija od pet osoba oduzeli veću količinu oružja i municije, saopšteno je iz Uprave policije.

Krivičnim prijava procesuirana su četiri osobe, dok je protiv jedne podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

“Naime, službenici Odjeljenja bezbjednosti Žabljak su, u koordinaciji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Pljevljima, a postupajući po prethodno pribavljenim naredbama sudije za istragu Osnovnog suda u Pljevljima, izvršili pretrese na pet lokacija koje koriste D.G, V.V, A.V, L.K. i Ž.K. Policija je prilikom ovih pretresa pronašla i oduzela osam pušaka, tri pištolja, revolver, kao i 117 komada municije različitog kalibra. Takođe, ovom prilikom je oduzeta i određena količina bezdimnog baruta i kapisli za punjenje lovačke municije. Osim toga, službenici Odjeljenja bezbjednosti Žabljak su od D.G. oduzeli pištolj marke „Crvene Zastava“ M-57, cal. 7,62mm za koji D.G. ima oružni list, iz preventivnih razloga”.

Osim toga, službenici Centra bezbjednosti Bijelo Polje pretresom su pronašli i oduzeli dvije puške.

“Službenici Centra bezbjednosti Bijelo Polje su, postupajući na osnovu naredbe sudije za istragu Osnovnog suda u Bijelom Polju izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi Ž.K. (31). Prilikom pretresa policija je pronašla i oduzela od V.K. (58), srodnika Ž.K, pušku M-48, lovačku pušku cal. 16mm i municiju, u ileganom posjedu”.

O događaju je obaviješten nadležni tužilac.

izvor: Antena M