Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica su u prethodnom periodu, preduzimajući aktivnosti u cilju sprječavanja ulične prodaje opojnih droga, protiv dva lica podnijeli krivičnu prijavu zbog sumnje da su počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok su protiv 11 lica podnijeli prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe opojnih droga, saopšteno je iz Uprave policije.

Takođe, službenici Centra bezbjednosti Bar su protiv jedne osobe podnijeli prekršajnu prijavu zbog istog prekršaja.

“Naime, službenici CB Podgorica su sprovodeći aktivnosti u cilju suzbijanje ulične prodaje narkotika kod 13 lica starosti od 16 do 38 godina i tom prilikom pronašli i oduzeli ukupno 48 pvc pakovanja marihuane, jedno pvc pakovanje heroina, četiri pvc pakovanja kokaina, tri pvc pakovanja skanka i jedno pvc pakovanje amfetamina.

Takođe, oduzet je džoint i epruveta kanabisa”, navode iz policije.

O događajima je obaviješten državni tužilac koji je naložio da se protiv D.M. (16) i J.K. (20) podnese krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

“Protiv ostalih 11 lica policija je podnijela Zahtjeve za pokretanje prekršajnih postupaka zbog počinjenog prekršaja iz čl. 52 Zakona o sprječavanju zloupotreba opojnih droga.

Nadalje, službenici CB Bar su, preduzimajući aktivnosti na pojačanoj kontroli bezbjednsono interesantnih lica, kontrolom M.M. (38) iz Bosne i Hercegovine pronašli i oduzeli pvc pakovanje kokaina. Lice je predato službenicima Odsjeka za borbu protiv droga koji su protiv njega podnijeli prekršajnu prijavu zbog počinjenog prekršaja iz čl. 52 Zakona o sprečavanju zloupotreba opojnih droga”, navedeno je u saopštenju.