Studenti nikšićkih fakulteta, njih 20-ak, nijesu uspjeli da se priključe kolegama na skup ispred Rektorata u Podgorici, jer je policija iznajmljeni kombi kojim su krenuli za Podgoricu isključila iz saobraćaja.

    Nikšićki studenti (Foto: Privatna arhiva)

Studenti su “Vijestima” ispričali da su upravo oni iz svojih “sirotinjskih studentskih džepova” platili privatni prevoz do Podgorice, odnosno kombi, kako bi ostvarili svoja studentska i građanska prava.

Skup ispred Rektorata u Podgorici organizuje Studentska inicijativa, a studenti će kako je najavljeno, “usvojiti ocjenu trenutnog stanja i iskazati svoje nezadovoljstvo i iznijeti svoje zahtjeve”.

“Sve su nas iskontrolisali, a kombi poslali na tehnički pregled jer navodno nije imao izvjesnu potvrdu o tehničkom pregledu. ostali smo na putu, zmeđu tunela Budoš i sledećeg tunela prema Podgorici, a bićemo tu dok nam se ne stvore uslovi da se priključimo kolegama ispred Rektorata”, kazali su studenti “Vijestima”.

Navode i da se trude da pronađu alternativno rješenje prevoza kako bi ipak stigli na skup u Podgoricu, a da je delegacija od nekoliko kolega već to uspjela.

“Pošli su da obavijeste naše kolege u Podgorici kako smo onemoguećni da dođemo u Podgoricu da im se pridružimo, ali i da ostvarimo svoja građanska prava i izrazimo nezadovoljstvo aktuelnim političkim i drugim stanjem”, kazali su studenti.

Izvor: Vijesti