Službenici Uprave policije podnijeli su krivičnu prijavu protiv R.Š.(54) iz Pljevalja navodeći da su, preduzimajući aktivnosti u cilju suzbijanja svih oblika prekograničnog kriminala i krijumčarena migranata, u blizini državne granice sa Bosnom i Hercegovinom spriječili krijumčarenje pet stranih državljana.

Protiv osumnjičenog lica je podnijeta krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Naime, službenici OGB Pljevlja su, u mjestu Kovač kontolom vozila „Opel Zafira“ kojim je upravljao R.Š. (54) iz Pljevalja, u vozilu zatekli pet stranih državljana – migranata.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je R.Š. imao namjeru da strane državljane prokrijumčari preko državne granice u Bosnu i Hercegovinu.

Službenici CB Pljevlja su nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv R.Š. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.