Policija je jutros deaktivirala je eksplozivnu napravu postavljenu ispod vozila u podgoričkom naselju Zabjelo, potvrđeno je portalu Antena M iz službe zaštite.”Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su jutros efikasnom akcijom koju su izveli lišili slobode D.D. (25) iz Berana, nastanjenog u Podgorici, člana jedne organizovane kriminalne grupe, koji je kako se sumnja sa još jednim licem imao namjeru da aktivira eksplozivnu napravu na jednom vozilu u naselju Zabjelo i time prouzrokuje materijalnu štetu vlasniku ili izvrši njegovu likvidaciju”- saopšteno je iz policije.

foto pinkm

Policiji je, kako nam se saopšteno, oko 9 sati prijavljeno da je ispod automobila ”Golf V” registarskih oznaka PGFU954 postavljen eksploziv nakon čega su blokirali parking, pregledali vozilo i deaktivirali bombu.

”Službenici CB Podgorica su jutros oko 08,30 časova, pribavili operativni podatak od građana da se dva lica sumnjivo ponašaju i to na parking prostoru u ulici 27. marta u naselju Zabjelo u Podgorici. Patrola CB Podgorice je odmah upućena na lice mjesta. Ova dva lica su se, čim su primijetili policijske sluzbenike, dala u bjekstvo. Uslijedila je potjera za njima i nankon par minuta jedan od njih, D.D. je sustignut i lišen slobode, dok se za drugim licem traga”- navedeno je u saopštenju.

Pretragom lica mjesta koju je izvršila podgorička policija pronađene su rukavice GPS sistem – blokator i daljinski upravljač koji služi za aktiviranje eksplozivne naprave.”Daljim pregledom parking prostora ispod vozila marke „VW Golf V“ podgoričkih registarskih oznaka pronađena je eksplozivna naprava težine oko 900 grama. Pozvan je tim za PDZ koji je uspiješno deaktivirao eksplozivnu napravu” navodi se u saopštenju UP.

O događaju su obaviješteni nadežni državni tužioci a kriminalističa obrada i dalje policijsko – tužilačke aktivnosti su u toku. Policija posebnu zahvalnost, kako su naveli, duguje građanima koji su prijavili sumnjivo ponašanje ova dva lica i time aktivno doprinijeli otkrivanju i rješavanju ovog krivičnog djela.”Nadamo se će građani i ubuduće prijavljivati policiji zapažanja koja mogu biti korisna i time doprinositi prevenciji kriminaliteta i očuvanju bezbjednosti u njihovoj lokalno zajednici”- zaključeno je u saopštenju policije.

Kako saznajemo, vlasnik je M.B.  Vozilo ispod kojeg pronađen eksploziv je registarskih oznaka PGFU954

Izvor:Antena m