Policijski službenici Centra bezbjednosti Podgorica izvršili su više akcija i pretresa usmjerenih na suzbijanje takozvane ulične prodaje narkotika. Oduzeli su 8.335 eura za koje se sumnja da su stečene prodajom droge, heroin i marihuanu namijenjeni uličnoj prodaji, kao i nož, pištolj, municiju, sredstva komunikacije i nadzora, vozila i predmete za mjerenje droge.

“Službenici CB Podgorica su pretresima na tri lokacije u kojima žive ili borave bezbjednosno interesantna lica A.Đ. (52), S.K. (19) i Ž.J. (30) iz Podgorice, pronašli i oduzeli novac u iznosu od 8.335 eura za koji se sumnja da je stečen prodajom droge, osam mobilnih telefona, tri putnička vozila, gasni pištolj, deset metaka, četiri ručne radio veze, veći nož – bodež, vagu za precizno mjerenje i risiver za video kamere – video nadzor. O događaju je obaviješten nadležni tužilac”, navodi se u saopštenju policije.

Kako se dodaje, 16 pakovanja heroina, za koje se sumnja da su bili spremni za prodaju, težine oko 12 grama, policijski službenici CB Podgorica su otkrili pretresom vozila kojim je upravljao D.Đ. (40) iz Republike Srbije. Od njega je privremeno oduzeto navedeno vozilo, kao i mobilni telefon. On je uhapšen i priveden državnom tužiocu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

“Pretresom stana koji koristi M.B. (27) iz Podgorice, policija je pronašla i oduzela teglu u kojoj se nalazila marihuana, količine 42,8 grama, za koju se takođe sumnja da je bila namijenjena prodaji. Policija je osim toga kontrolisala i S.P. (18) iz Podgorice, koji je kada je primijetio policijske službenike odbacio kesu u kojoj se nalazio 21,1 gram marihuane. Sumnja se i da je navedena droga bila namijenjena uličnoj prodaji. O svemu je obaviješten državni tužilac u VDT u Podgorici koji je naložio da se S.P. liši slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”, ističe se u saopštenju.

Policijski službenici su na području Crne Gore od početka godine zaplijenili preko tone droga, dok je u prošloj godini zaplijenjeno 3,3 tone. Policija je u 2018. godini otkrila i procesuirala za 68 odsto više djela u vezi sa uličnom prodajom droge u odnosu na godinu ranije.

Kako ističu u Upravi policije, i dalje će sprovoditi pojačane aktivnosti na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju prodaje i krijumčarenja opojnih droga, sa posebnim akcentom na suzbijanje tzv. ulične prodaje.