Pripadnici Centra bezbjednosti Bar utvrdili su da je policijski službenik D.J. 19. juna 2021. godine u kući svog srodnika ispalio četiri patrona iz startnog – gasnog pištolja marke “Bruni MOD 92” kalibra 9 mm, prilikom porodičnog veselja, saopšteno je iz Uprave policije. Utvrđeno je da policajac nije prijavio pištolj, te da će zbog toga biti sankcionisan.

“Policija je 20. juna izvršila uviđaj na licu mjesta i pronađene su i izuzete ispaljene čaure od gasnog pištolja. D.J. je predao gasni pištolj, koji je izuzet i uz potvrdu privremeno oduzet.  O događaju je obavješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koji se izjasnio da se u radnjama D.J. ne stiču elementi krivičnog djela”, navodi se u saopštenju.

Ustanovljeno je da policijski službenik D.J. nije blagovremeno i propisno prijavio pištolj Područnoj jedinici za opšte i upravne poslove Bar, te će iz tog razloga  biti sankcionisan shodno Zakonu o oružju.

“Osim toga, protiv D.J. je podnijeta prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz člana 13 Zakona o javnom redu i miru. Takođe, spisi predmeta će biti dostavljeni Etičkom odboru a u cilju stvaranja preduslova za vođenje disciplinskog postupka”, navodi se u saopštenju.

Izvor:RTCG