Više državno tužilaštvo u Podgorici 12. februara formiralo je predmet protiv M.D. zbog krivičnog djela izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, kazali su „Danu” iz tužilaštva.

Foto: Dragnić (Foto:Fejsbuk)

Više državno tužilaštvo pokrenulo je postupak protiv vojnika Matije Dragnića iz Nikšića, pripadnika Vojske Crne Gore (VCG), protiv kojeg je advokat Dalibor Kavarić podnio krivičnu prijavu, zbog, kako je naveo, osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje.

– U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, 12. februara formiran je predmet protiv M.D. zbog krivičnog djela izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje. Tužilaštvo je od Uprave policije zatražilo prikupljanje obavještenja radi provjere navoda predmetne prijave – saopštila je državni tužilac Lepa Medenica.

Iz tužilaštva ukazuju da svim korisnicima koji prenose ili preuzimaju objavljenu informaciju o predmetima u kojima su lica prijavljena, osumnjičena, okrivljena ili optužena za krivična djela, Više državno tužilaštvo u Podgorici skreće pažnju na pretpostavku nevinosti predviđenu Ustavom i Zakonikom o krivičnom postupku, koja podrazumijeva da se svako smatra nevinim dok se njegova krivica ne utvrdi pravosnažnom odlukom suda.

Advokat Dalibor Kavarić je u krivičnoj prijavi naveo da je Dragnić je 11. februara ove godine vozeći se automobilom ulicama Nikšića, uživo na instagram profilu „pravo.čast.sloboda” uz muzičku numeru koju je emitovao javno ispoljavao, širio i izazivao mržnju šaljući neprimjerene poruke.

M.S.

Izvor: Dan