Demokratski front dostavio je medijima snimak prostorija Nove srpske demokratije na kojem se, kako ističu, vidi šta je prethodilo incidentu u Hercegovačkoj ulici u četvrtak.

Redari DF-a učestvali su u incidentu koji se  dogodio na uglu Njegoševe i Hercegovačke ulice nakon kojeg su uhapšeni Davor Zlatičanin, Gledis Čekaj i Đorđije Šunjević koji su, kako se sumnja, u tuči učestvovali sa druge strane.

Uz video snimak dostavljena je i izjava lildera Nove Andrije Mandića koji je naveo da su devet osoba upale u prostorije Nove srpske demokratije u Hercegovačkoj ulici i da su provocirali članove te stranke u njihovim prostorijama.

“Ovo je najbrutalniji fizički upad u prostorije jedne političke stranke u istoriji višepartizma CG, a  režim pokušava da ga sakrije pričom o bezazlenom incidentu između dva pripadnika obezbjeđenja Andrije Mandića i tri slučajna prolaznika. Zbog toga smo odlučili da javnost upoznamo sa snimkom upada devet osoba u prostorije Nove srpske demokratije.  Mi smo uspjeli da sa ovog snimka identifikujemo Gledisa Čekaja, albanskog narko dilera za koga procjenjujemo da je bio vođa grupe”, navodi se u saopštenju koje potpisuje Mandić, a koje je uz video snimak dostavljeno medijima.

Mandić u pismu navodi da su oni  nakon “vandalskog napada na prostorije NSD-a, pojačani još nekolicinom, ispred urgentnog centra na mučki i podao način napali Dejana Gojkovića i Gorana Nikezića”.

“Pozivamo sve stranke, medijske kuće ili NVO, da razmisle kako bi reagovali da se ovakav teror sprovodi mjesecima nad njima i da su ovako brutalno napadnuti u svojim prostorijama. Kad odgledate snimak, pomislite na trenutak da se radi o prostorijama DPS-a ili neke od opozicionih stranaka, ili ne daj Bože nekog medija. Kakve bi bile reakcije DPS-a, SDP-a, Demosa ili Demokrata? Sigurno slične ili još oštrije od naših. Znajući kako funkcioniše ova država, obavijestili smo javnost da ništa ne očekujemo od policije”, navodi Mandić.