Demokrate su objavile snimak na kome se vidi rasprava bivšeg komandira policije u Herceg Novom Novaka Lekovića sa liderom te partije Aleksom Bečićem i funkcionerima Borisom Bogdanovićem i Danilom Šaranovićem.

Demokrate su danas optužile bivšeg komandira policije u Herceg Novom, a trenutno službenika policije u Tivtu Novaka Lekovića da protivpravno utiče na volju birača da glasaju protiv njihove izborne liste uoči sjutrašnjih izbora u Herceg Novom.

Kako je prenio portalanalitika službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi postupili su po prijavi poslanika Demokrata Crne Gore koju su poslanici ove političke partije danas podnijeli protiv N.L, policijskog službenika Odjeljenja bezbjednosti Tivat, a koja se odnosila na to da on navodno svojim ponašanjem utiče na birače da ne glasaju za ovu partiju na lokalnim izborima koji se sjutra održavaju u Herceg Novom.

O svemu je upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom koji se izjasnio da se u postupanju N.L. radi o prekršaju iz čl.116. st.1. tač.3. Zakona o izboru odbornika i poslanika i naložio da mu se dostave spisi predmeta. Stoga će protiv policijskog službenika N.L, shodno izjašnjenju tužioca, nadležnom Sudu biti podnijeta prekršajna prijava.

Direktor Uprave policije je naložio da se spisi predmeta dostave i Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije radi postupanja u vezi opisanog ponašanja N.L.