Legendarni košarkaš Los Anđeles Lejkersa i jedan od najboljih igrača u istoriji, Kobi Brajant, poginuo je u helikopterskoj nesreći, prenose brojni američki mediji.

Jedan od najvećih u istoriji: Brajant (Foto: Guliver/Gettyimages) Jedan od najvećih u istoriji: Brajant (Foto: Guliver/Gettyimages)

Vijest da je Brajant poginuo prenio je i “Yahoo sports”, baš kao i Adrijan Vojnarovski sa ESPN, što znači da je potvrđena smrt legendarnog NBA igrača.

Kako navode američki mediji, pozivajući se na portal TMZ sports, Brajant je putovao sa još troje ljudi u privatnom helikopteru, koji se zapalio, a potom srušio.

Spekulisalo se i oko toga da li su u helikopteru bile Brajantove ćerke, a američki mediji prvo su naveli da one nijesu bile među putnicima, kao ni njegova supruga Vanesa.

Ipak, kasnije je objavljeno da je nastradala i Kobijeva 13-godišnja kćerka Đana.

Uzrok kvara i pada i dalje je predmet istrage.

Mjesto pada helikoptera (foto: Kancelarija šerifa LA okruga) Mjesto pada helikoptera (foto: Kancelarija šerifa LA okruga)

Poznato je da je Brajant godinama koristio helikopter kako bi se kretao po Kaliforniji, a ta navika datira još iz dana kada je igrao za Los Anđeles Lejkerse.

Kobi Brajant je jedan od najvećih košarkaša svih vremena, a čitavu karijeru proveo je u Los Anđeles Lejkersima od 1996. povlačenja 2016. godine. Pet puta je bio NBA šampion, dvaput MVP finala, jednom MVP lige, a 18 puta je igrao na Ol-star mečevima. Lejkersi su mu povukli dva dresa i jedini je igrač koji je u istoriji NBA dobio takvu počast. Poznata je i njegova utakmica protiv Toronta u kojoj je postigao 81 poen, po čemu je drugi u istoriji lige.

Brajant je četvrti najbolji strijelac u istoriji NBA, a u noći između subote i nedjelje po broju poena pretekao ga je Lebron Džejms, na čemu mu je legendarna „Crna mamba“ čestitala.

Brajant je jedna od najprepoznatljivijih sportskih figura 21. vijeka, legendarni su njegovi timovi Lejkersa koje je predvodio zajedno sa Šakilom O‘Nilom, sa kojim je imao i mnogih nesuglasica, ali i druga „dinastija“ Lejkersa sa kojom je osvojio titule 2009. i 2010. godine, a saigrači su mu između ostalih bili Pau Gasol i Lamar Odom.

Izvor:RTCG