Zbog neposjedovanja kovid potvrde u podgoričkim i nikšićkim lokalima podnijeto je sedam krivičnih prijava, saopšteno je iz Uprave za inspekcijske poslove UIP.

Inspekcije UIP-a su uz podršku Komunalne inspekcije i Uprave policije, sprovele akciju kontrolisanja ugostiteljskih objekata u Podgorici i Nikšiću, obišli su 60 ugostiteljskih objekata i utrvrdili 11 nepravilnosti.

“Po pitanju kontrole epidemioloških mjera, u ova dva grada podneseno je sedam krivičnih prijava jer ugostitelji nisu obezbijedili lice koje će kontrolisati kovid potvrde, pa su gosti bili u lokalu bez ovih potvrda”, ističe se u saopštenju.

U Nikšiću je podnijet jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog nepoštovanja epidemiološke mjere Ministarstva zdravlja, a odnosi se na nenošenje maski od strane zaposlenih u ugostiteljskom objektu, kao i na konzumaciju duvanskih proizvoda u lokalu.

“Takođe u Nikšiću zapečećan je jedan ugostiteljski objekat jer vlasnik nije posjedovao odobrenje za obavljanje ugostiteljske djelatnosti. Zbog neposjedovanja odobrenja za rad izdate su i dvije novčane kazne u iznosu od 2.200 eura, a jedna kazna od 150 eura zbog konzumacije duvanskih proizvoda u lokalu“, kazali su iz Uprave.

Iz UIP-a apeluju na ugostitelje da poštuju epidemiološke mjere i odredbe Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda, i podsjećaju da će intezivnu kontrolu ugostiteljskih objekata sprovoditi i večeras.

Izvor: m.cdm.me