Uz asistenciju policije na gradilište vrtića u Baru jutros je ušao bager, nakon što su sinoć građani spriječili uvođenje mehanizacije u dvorište gimnazije.

Protiv nekoliko osoba, koje tokom sinoćnjih protesta organizovanih ispred gradilišta na kojem je predviđena izgradnja vrtića u Baru, nijesu postupili po naređenju pripadnika policije, podnešene su prekršajne prijave.

Povodom natpisa u pojedinim medijima da je policija primjenila grubu silu, iz barske policije su saopštili za TVCG da su primijenili „najmanju moguću silu u takvim situacijama- fizičku snagu, iako su se stekli uslovi da upotrijebe i sprej i palicu“.

„Nije istina da je policija grubo reagovala. Učesnici protesta su pružali pasivni otpor, a policija u takvim situacijama reaguje tako što ih „skloni“. Niko nikoga nije udario, niti primjenio prekomjernu silu“, kategorični su iz barske policije.

Podsjetimo, građani svake nedjelje protestuju zbog više od 90 čempresa koji su 17. januara posječeni zbog vrtića koji treba da se izgradi u dvorištu Gimnazije.

Kamen temeljac za gradnju vrtića u Baru, 15. oktobra, položili su predsjednik ove opštine Dušan Raičević i ministar prosvjete Damir Šehović.

izvor: rtcg.me