Protiv profesora Rifata Alihodžića podnešena je krivična prijava zbog navodne zloupotrebe položaja i upisivanja prelaznih ocjena studentima koji nijesu ni bili na ispitu, saznaju “Vijesti”.

Prema nezvaničnim informacijama, studenti su u prijavi naveli da su pozitivne ocjene upisane njihovim kolegama koji su preko ljeta putovali u (SAD).

Profesor Alihodžić je sinoć kazao “Vijestima” da ne želi da komentariše krivičnu prijavu, ističući da je “na fakultetu sva dokumentacija u vezi sa tim slučajem”.

U prijavi se ističe da je profesor organizovao četiri vanredna roka za usmeni dio ispita, od čega su tri, navodno, bila namijenjena povlašćenim studentima, dok su ostali znali samo za jedan.

                                                                           Rifat Alihodžić

“Studenti koji su putovali u SAD nijesu uspjeli izaći ni na jedan od nekoliko ispitnih rokova, dok je jednoj od koleginica omogućeno da polaže u svim rokovima…”, navodi se u prijavi.

Studenti su se navodno prije podnošenja krivične prijave više puta obraćali dekanu Svetislavu Popoviću,  koji je nakon izjašnjenja Alihodžića odgovorio da “profesor nije povrijedio  akademsku etiku, ali da su “studenti dali sebi više slobode nego što je dozvoljeno  akademskom etikom”. Profesor Popović sinoć nije odgovarao na pozive.

Izvor:Vijesti