Podgorička policija podnijela je izvještaj kao dopunu krivične prijave protiv leksandra Ljumovića (36) iz Podgorice zbog sumnje da je učestvovao u organizaciju ubistva Miodraga Kruščića. On je osumnjičen za krivično djelo kriminalno udruživanje i krivično djelo teško ubistvo.

Tokom policijsko – tužilačkih aktivnosti službenici CB Podgorica su došli do sumnje da je A.Lj, kao član organizovane kriminalne grupe, koju je formirao F.B, učestvovao u organizaciji, sa jasno definisanom ulogom i zadacima, izvršenja krivičnog djela teško ubistvo Kruščića.

Preduzimajući kriminalističke mjere i radnje u cilju lociranja i lišenja slobode osumnjičenog službenici CB Podgorica su juče, 06. marta 2019. godine,na Aerodromu Golubovci, nakon što je sletio međunarodnim letom na teritoriju Crne Gore, lišili slobode A.Lj.

U službenicim prostorijama CB Podgorica policijsksi službenici su od A.Lj. oduzeli pet mobilnih telefona, od kojih dva za kriptovanu komunikaciju, skupocjeni sat marke Rolex, više sim kartica inostranih operatera, više platnih kartica kao i određenu sumu novca. Svi pronađeni predmeti biće vještačeni u forenzičkom centru.

Daljim preduzimanjem operativno – taktičkih i dokaznih mjera i radnji, u cilju identifikovanja svih članova kriminalne grupe koju je formirao F.B, a čiji su, kako se sumnja, članovi M.M, G.R, D.V, F.K, M.S, L.B, M.R. i S.B, za  koje se sumnja da su izvršili krivična djela kriminalno udruživanje, teško ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, službenici CB Podgorica su prikupili materijalne tragove i dokaze koji upućuju na sumnju da je i A.Lj. pripadnik iste kriminalne organizacije.

Kriminalističkom obradom,preduzetom u rasvjetljavanju krivičnog djela teško ubistvo na štetu M.K, policijski službenici su došli do sumnje da je direktni izvršilac ovog krivičnog djela M.M, a kojeg je na lice mjesta izvršenja ovog krivičnog djela dovezao G.R.  Nakon izvršenog teškog ubistva na štetu M.K. njih dvoijca su, kako se sumnja, odvezla do stana u Ulici 4. jula gdje je M.M. boravio do 23.05.2019. godine, za koje vrijeme mu je G.R. obezbjeđivao hranu.

M.M. je, kako se sumnja,napustio navedeni stan i otišao u Rožaje, dokle ga je vozilom marke „Renault Clio“, vozio G.R, dok su se osumnjičeni A.Lj. i D.V. kao prethodnica kretali ispred M.M. i G.R, kako bi ih obavještavali o eventualnim nepredviđenim preprekama na putu, da bi se nakon što su odvezli M.M. do Rožaja ostala troijca vratila u Podgoricu.

A.Lj. će danas biti sproveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici na dalju nadležnost.

izvor: Portal Analitika