Ugovorom potpisanim između Opštine Pljevlja i građevinske firme “Tehno – gradnja” doo iz Pljevalja, definisani su rokovi i dinamika izgradnje Ostroške ulice u mjesnoj zajednici Guke.

Projektom revitalizacije ove saobraćajnice predviđena je izgradnja atmosferske, fekalne kanalizacije, vodovodne mreže i javne rasvjete, kao i izgradnja trotoara, ivičnjaka i kompletni asfalterski radovi, a cjelokupne radove finansira Opština Pljevlja.

Ugovorena vrijednost radova je 338.146,62 eura sa PDV-om, a ugovorom je definisan rok izvođenja od 120 dana.

Podsjećamo, Opština Pljevlja je kapitalnim budžetom opredijelila sredstva u iznosu 400.000,00 eura za izgradnju ove, 524 metra dugačke saobraćajnice, a nakon sprovedenog postupka javne nabavke izabran je izvođač, koji je u obavezi da u roku od pet dana od dana potpisivanja dostavi detaljni dinamički plan izvođenja radova sa potpunim tehničkim podacima o angažovanju radne snage i opreme neophodne za realizaciju radova, u skladu sa ugovorenim rokom završetka radova, kao i da isti dostavi naručiocu na davanje saglasnosti.

Opština Pljevlja kontinuirano radi na poboljšanju kvaliteta uslova života mještana naselja Guke – najveće mjesne zajednice u Pljevljima. Tokom 2018. godine je izgrađena Višegradska ulica sa kompletno obnovljenom vodovodnom i kanalizacionom mrežom, a za te poslove iz opštinskog budžeta izdvojena su sredstva u iznosu od 150.000 eura. Nedavno su završeni radovi na izgradnji fekalne kanalizacije Dolovi II, ukupne dužine oko 1300 metara, čime je dugogodišnji problem 60 domaćinstava u naselju riješen. U toku je i eksproprijacija zemljišta i priprema za realizacviju projekta izgradnje atmosferske kanalizacije kojim se rješava još jedan od velikih komunalnih problema u ovoj mjesnoj zajednici.Ranije je u naselju Guke izgrađeno i otvoreno područno odjeljenje Osnovne škole „Salko Aljković“ i fiskulturne sale, vrijednosti radova preko milion eura, dok su upravo završenoi i radovi na izgradnji novog vrtića vrijednosti preko milion eura.

 

 

Izvor: PvPortal