Udruženje penzionera Pljevlja, na osnovu Statuta udruženja i odluke Upravnog odbora raspisalo je oglas za raspodjelu sredstava, 35% od članarine, namjenjene za trenutnu pomoć od 30 evra, kako je utvrdio Savez udruženja penzionera Crne Gore.

Komisija za socijalno-humanitarna pitanja prilikom donošenja odluke o trenutnoj pomoći strogo će se pridržavati utvrđenih kriterijumima. Priorite imaju penzioneri bez stana, a posebno podstanari,  penzioneri lošijeg zdravstvenog stanja, posebno nepokretni; brojnost porodice koju izdržava penziner. Visina penzije je tek na četvrtom mjestu, kao jedan od kriterijuma.

Pomoć ne mogu primiti oni penzioneri koji su u tekućoj godini jednom dobili trenutnu pomoć.

U oglasu napominju da penzineri koji su ranije podnosili zahtjev ne treba ponovo da to čine, jer se isti prenosi za narednu podjelu.

Penzioneri koji smatraju da ispunjavaju kriterijume oglasa zahtjeve mogu da podnesu do 8. oktobra tekuće godine, u kancelariju Udruženja penzinera ili svoje mjeso udruženje, svakog radnog dana od 9 do 13 sati. Prilikom predaje zahtjeva obavezno ponijeti ček od penzije ili listing iz banke i podvrdu sa Biroa za nezaposlene članove porodice koje izdržava, napominju u oglasu.

Izvor: PvPortal