Na Cetinju je počelo okupljanje učesnika protestnog skupa. Ispred spomenika Vila postavlja se bina.

Kako prenosi Cetinjski list, policija je zatvorila saobraćaj u dijelu ulica koje gravitiraju prema raskrsnici kod Vile, a saobraćaj se usmjerava na druge ulice.

Podsjećamo, grupa građana najavila je za danas protest na Cetinju poodom ceremonije ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija koje je zakazano za 5. septembar.

Skup kod Lovćenske vile zakazan je za podne a cilj je da bude poslata građanska poruka o tome kako na Cetinju nije mjesto ustoličenju mitropolita Joanikija.

Ambasade, ombudsman, pojedini političari i NVO sektor pozvali su na smirivanje tenzija.

“I pored brojnih poziva da odustanu od prljavih okupacionih namjera najavljenih za početak septembra u Cetinjskome manastiru, podanička Vlada Crne Gore zanemaruje pozive svojih građana i odlučno djeluje po nalogu Crkve Srbije i države Srbije”, saopštila je grupa građana Cetinja.

Oni su pozvali “sve građane Crne Gore, koji ne pristaju na okupaciju, izdaju i ropstvo, da se danas okupe ispred Lovćenske vile i pošalju dostojanstvenu poruku da nijesu teroristi, ali da neće više stoički podnositi „teror kojem su izloženi.“

Izvor: RTCG