Počelo je asfaltiranje puta koji povezuje nekoliko rožajskih mjesnih zajednica. Mještani su na tu investiciju čekali više od deceniju i po, a kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog loše infrastrukture prije nekoliko godina blokirali su saobraćaj na toj dionici.

 

Nakon skoro dvodecenijske borbe sa lokalnim vlastima mještani klanca gornje i donje Lovnice, Ćosovice i drugih okolnih mjesta dobiće asfaltni prilaz do svojih domova.

“Mislim da ovo neće biti posljednja investicija koja je rađena u našoj mjesnoj zajednici… Ovaj put je nama životno pitanje”.

“Mi smo prezadovoljni, poslije dugo godina mi smo napokon dobili asfalt…”

Putna trasa u dužini od pet i po kilometara biće u potpunosti rekonstruisana. Naredne godine u okviru druge faze projekta asfaltiraće se i ostalih 200 metara puta.

Vrijednost radova se procjenjuje na 340.000 eura.

Iz lokalne samouprave poručuju da uprkos umanjenom kapitalnom budžetu nalaze načine da jačaju putnu infrastrukturu na teritoriji cijele opštine.

“Pokušavamo da nađemo najbolja moguća rješenja, cilj nam je da izradimo putnu infrastrukturu, kako bi poboljšali život građana, da ostanu na selima, da stvaraju i da grade u budućnosti”, kazao je predsjednik MZ Ćosovica Emir Kalender.

Izvor: RTCG