U petak 21. jula u 12h u Plavu će se održati veliki protest gradjana iz Plava, Andrijevice, Berana, Bijelog Polja, Murina, koji se protive izgradnji mini hidrocentrala.

Protest će se održati ispred pošte u Plavu, gdje organizatori protesta očekuju veliki odaziv gradjana,kazali su za Portal sjevercg predstavnici organizicionih odbora, koji se bore da odbrane svoje rijeke i vode.Sinoć je u Plavu održan i sastanak predstavnika mjesnih zajednica iz ovih opština u kojima su planirane izgradnje mini hidrocentrale.

 Prema saznanju Portala sjevercg, Vlada Crne Gore je dala odobrenje čak na 84 rijeke u opštinama na sjeveru da se grade mini hidrocentrale, a da je planirano 170 rijeka na kojim će se graditi. Predstavnici gradjana ovih mjesnih zajednica iz opština na sjeveru su se jednoglasno na sastanku dogovorili  da svi zajedno krenu u odbranu njihovih rijeka i voda, koje su bitne za njihov opstanak i da neće odustati od te borbe.

Oni pozivaju sve gradjane, NVO, da im se pridruže u njihovoj borbi i da svi dodju 21. Jula u Plav na najavljeni protest.