Privredna komora (PKCG) će u narednom periodu inicirati sastanak sa trgovačkim lancima na kojem će se razmotriti mogućnost korekcije i poboljšanja uslova za crnogorske proizvode iz mljekarskog sektora, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Iz Ministarstva su saopštili da su generalni direktor Direktorata za poljoprivredu Miroslav Cimbaljević i načelnik Direkcije za stočarstvo Ranko Bogavac u prostorijama tog Vladinog resora održali sastanak sa predstavnicima tri najveće mljekare u Crnoj Gori i PKCG, na temu uslova i daljeg razvoja mljekarskog sektora.

Ispred mljekara Lazine, Nika i Srna sastanku su prisustvovali Milutin Đuranović, Tadija Šljukić i Zorka Šljukić, dok su ispred PKCG prisustvovale Slavica Pavlović i Lidija Rmuš.

“Fokus sastanka bila je trenutna situacija u mljekarskom sektoru u dijelu prerađivačkih kapaciteta sa posebnim osvrtom na primarnu proizvodnju mlijeka i probleme sa kojima se proizvođači sučeljavaju”, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su razgovarali o formiranju modela za funkcionisanje cjelokupnog lanca, od proizvođača, prerađivača do plasiranja i prodaje finalnog proizvoda, u cilju unapređenja cjelokupnog mljekarskog sektora u Crnoj Gori.

Izvor:RTCG