Političke partije pozdravile su odluku premijera Duška Markovića da se prekine sa izgradnjom vrtića u tom gradu, a lokacija vrati, koliko je god to moguće, u prethodno stanje.


                                                                                         Foto: Anadolija/arhiva

Draginja Vuksanović Stanković saopštila je da su građani Bara ostvarili veliku pobjedu čuvajući svoje dvorište od namjere Opštine Bar i Ministarstva prosvjete da, mimo njihove volje, umjesto parka grade vrtić.

“Odlukom o obustavljanju gradnje, pokazalo se da ujedinjeni građani mogu uraditi ono što im je cilj – zaštita prava na sopstveno mišljenje, stav i prirodu, ma što o tome mislili oni koji su umislili da se za sve pitaju”, istakla je ona.

Poslanik DF-a Slaven Radunović ocijenio je da povlačenje Markovića u ovom slučaju pokazuje da su protesti najbolji način da narod kroz njih dovede “ne samo do poništenja pojedinih odluka Vlade, poput ove zbog koje su stradali barski čempresi, već i da protestima dovede do ostavke Markovića i pada Vlade”.


                                                                                               Foto: rtcg.me

Baranima je čestitao na istrajnosti i uspjehu njihovih protesta koji su bili prava pokazna vježba “kako natjerati Vladu da se povuče”.

“Odlučna borba Barana je sjajan podstrek građanskim protestima u Podgorici da svi zajedno istrajemo u njima do pada Vlade i ostavke Đukanovića”, rekao je Radunović

Iz partije Biram Bar su istakli da će se založiti za organizovanje razgovara sa predstavnicima građanske inicijative o najboljoj lokaciji za izgradnju novog vrtića u Baru.

“Pokazalo se još jednom da je razgovor sa građanima i slušanje njihovih zahtjeva najbolji put u politici”, istakli su iz te partije.

Kako su kazali, upravo slušajući želje građana, Biram Bar je glasao na sjednici SO Bar za građansku inicijativu, a protiv izgradnje vrtića na lokaciji koja je predviđena DUP-om iz 2009.

“Sa druge strane, nadamo se da će i opozicija u Baru izvući nekakav nauk iz svega što se desilo. Prije svega, da ne napadaju Biram Bar- jer smo mi oduvijek bili dio rješenja, a ne problem”, saopštili su.


                                                                                                  Foto: Demos

Članica Predsjedništva DEMOS-a Tina Raičević smatra da je izjava premijera da se neće graditi vrtić u Baru prva pobjeda pobunjenih građana.

“Kada smo ujedinjeni u borbi za budućnost sigurno ćemo pobijediti”, naglasila je ona.

izvor: rtcg.me