Policija u Pljevljima podnijela je krivičnu prijavu protiv B.K.(36) nastanjenog u pljevaljskom  prigradskom naselju Komini zbog osnovane sumnje da je prije tri dana izvršio krivično djelo teška krađa.

B.K. je, kako tvrde u policiji, 18. februara oko 14,30 časova u naselju Radosavac iz kuće B.Ć. ukrao 3.030 eura i telefon marke Samsung.

Vasnica kuće krađu policiji je prijavila 40 minuta kasnije.

O događaju je upoznat Osnovni državni tužilac u Pljevljima, koji je kvalifikovao krivično djelo i ovlastio ekipu CB Pljevlja da izvrše uviđaj.

„Radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, shodno prikupljenim operativnim saznanjima, policijski službenci CB Pljevlja otkrili su počionica ovog imovinskog delikta. Kriminalističkom obradom je utvrđeno da je prijavljeni K.B. upotrebom fizičke snage i podesnog sredstva nasilno otvorio ulazna vrata na kući B.Ć. ušao u unutrašnjost kuće, izvršio premetačinu i pronašao i otuđio 3030,00 eura i mobilni telefon marke „Samsung“. Preduzimajući mjere iz svoje nadležnosti policijski službenici CB Pljevlja su pronašli i vratili vlasniku dio otuđenog novca. Lice je lišeno slobode i uz poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave 19. februara  predato na dalju nadležnost Osnovnom državnom tužiocu u Pljevljima, koji mu je odredio zadržavanje“, navodi se u saopštenju kojeg je potpisao načelnik Dragan Slavulj.

Izvor:Vijesti