U petoj sezoni regionalnog sportskog kviza “Rizik ili oprez” pobijedio je Nikola Beljkaš  i zaslužio zvanje najboljeg sportskog znalca u regionu. Nikola je do ovog izvanrednog uspjeha stigao nakon pet rundi po kup sistemu takmičenja. U kvizu su učestvovali komentatori iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i BiH, kao i gledaoci iz šest država bivše Jugoslavije.

Nikolin put osvajanja pehara u petoj sezoni kviza „Rizik ili oprez“ nije bio nimalo lak.

“U prvoj rundi sastao sam se sa drugim predstavnikom Crne Gore Ervinom Kalačem i pobijedio u neizvjesnoj završnici. Nakon toga uslijedio je duel drugog kola sa komentatorom Sportkluba iz Zagreba, Igorom Flakom, koji je odlučen u moju korist nakon glavnog pitanja. Ovom pobjedom plasirao sam se u četvrtfinale, gdje me je čekao pobjednik prve sezone Ivan Ivković, poznato komentatorsko ime sa Sportkluba Hrvatska.”, dodaje Beljkaš.

Izvor: SPORTKLUB TV

Kviz se sastoji od 20 tema na koje takmičari ulažu dva, četiri ili šest bodova. Ukoliko odaberu mogućnost ponuđenih odgovora bodovi se umanjuju.

“Igrač koji je na redu mora da odgovori na postavljeno pitanje, dok drugi ima mogućnost da ne odgovori ako nije siguran. Ukoliko su nakon 20 pitanja oba igrača u pozitivnom rezultatu, slijedi glavno pitanje o kom igrači ne znaju ništa, a na kom mogu uložiti od jednog do ukupno bodova koliko imaju u tom momentu, i nakon tog pitanja dobija se konačni pobjednik.”, objašnjava Beljkaš.

U jako neizvjesnom duelu, u kom su oba takmičara pokazala vrhunsko znanje, nakon tačnog odgovora na glavno pitanje Nikola je prošao u polufinale. U polufinalu se takmičio sa osvajačem četvrte sezone Goranom Obrezom.

“Finalni duel je bio priča za sebe. U finalu sam igrao protiv odličnog gledaoca iz Srbije Stefana Pajića, koji je tokom sezone prikazao izvanredno znanje i zasluženo prošao do samog finala, pobijedivši i jednog od glavnih favorita Vladimira Novakovića, komentatora Sportkluba iz Srbije.” Rekao je Beljkaš.

Nakon uzbudljive igre Nikola je odnio konačnu pobjedu i zvanje najboljeg sportskog znalca u region.

Kviz “Rizik ili oprez” organizuje Sportklub televizija iz Zagreba. Autor i voditelj kviza je Krešimir Karačić.

Izvor: PvPortal