Pred sudijom bjelopoljskog Višeg suda Draganom Mrdakom juče je nastavljeno suđenje Ivanu Krvavcu (24) iz Pljevalja, kojem je na teret stavljeno krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, piše Dan.

Krvavac tvrdi da nema dodirnih tačaka sa krivičnim djelom koje mi je optužnicom stavljeno na teret.

– Nikog nijesam uznemiravao. Čitavog dana bio sam sa bratom i drugovima u jednom pljevaljskom kafiću – kazao je okrivljeni tokom saslušanja kod tužioca.

Na nedavnom suđenju ispitano je nekoliko svjedoka, među njima i oštećeni Admir Kazaz, koji je kazao da je sjedio na terasi svoje kuće u trenutku kad je Krvavac prolazio autom.

– Gledajući u mom pravcu, govorio je “selite se, Turci” – tvrdi Kazaz.

Prema optužnici, Krvavac je 31. avgusta, dan nakon parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, u Pljevljima, sposoban da shvati značaj svoga djela i upravlja svojim postupcima, svjestan njihove zabranjenosti, podsticao na nasilje i mržnju prema pripadnicima muslimanske nacionalnosti.

– Kroz otvoren prozor svog auta, koji je bio prekriven zastavom Republike Srbije, on se oko 16 sati kretao Ulicom oslobođenja u Pljevljima. Dva sata kasnije, kretao se Podgoričkom ulicom, gdje inače živi veći broj pripadnika muslimanske nacionalnosti, i u momentu dok su se u dvorištu jedne kuće nalazili Nurija i Emir Pilav, Mehmed Kazaz i Behudin Idrizović, a na terasi Admir Kazaz, govorio “selite se”, čime je izvršio predmetno krivično djelo – piše u optužnici.

Izvor:Pobjeda