Na Gradskom stadionu u Pljevljima počela je najveća manifestacija mladih sportista iz tri države. Na defileu ekipe iz 32 opštine. Prve medalje u atletici poneli Užičani.

   PRVE zlatne medalje na Međuopštinskim omladinskim sportskim igrama “Pljevlja 2017” osvojili su atletičari iz Užica. U trci na 800 metara prvo mjesto u konkurenciji žena osvojila je Tamara Mićević iz Užica, druga je bila Slađana Perunović iz Bijelog Polja, dok je treće mjesto pripalo takođe Užičanki Milici Žunić. U trci muškaraca na 1.500 metara prvo mesto osvojio je Užičanin Bojan Stanišić, drugi je bio Aleksandar Miletić iz Bijelog Polja, a treće mesto i bronzanu medalju osvojio je Miloš Mitrović iz Užica.

U fudbalskoj utakmici Pljevlja-Požega bolji su bili Pljevljaci koji su pobjedili rezultatom 2:0, čime su se plasirali u četvrtfinale.

Na gradskom stadionu u svečanom defileu nastupili su sportisti iz 32 opštine iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske. Do 9. jula Pljevlja će biti domaćin za više od 2.100 sportista, na manifestaciji koja je najveća smotra amaterskog sporta u jugoistočnoj Evropi.

Ljubitelji sporta moći će da prate više od 550 susreta u 15 sportskih disciplina. A ovogodišnje igre obilježiće i bogat kulturno-zabavni program. Tokom četiri večeri na gradskom trgu biće organizovana četiri velika koncerta poznatih muzičkih imena i grupa.

Zastavu MOSI na gradski stadion unjeli su odbojkaški reprezentativac Ivan Ječmenica, odbojkaška reprezentativka Danijela Džaković, fudbaler Miloš Radanović, fudbalska reprezentativka Biljana Vraneš, najbolji biciklista Crne Gore Goran Cerović i atletski reprezentativac Emir Ćatović. A zastavu su na jarbol zajedno podigli najbolji skijaš Crne Gore, budući olimpijac Eldar Salihović i naš rukometni reprezentativac Nemanja Grbović. Svečanu zakletvu u ime sportista položila je šahovska državna šampionka Nevena Radošević.

Prisutne je pozdravio predsjednik opštine i predsjednik Organizacionog odbora MOSI Mirko Đačić.

Znate da je ovo najveća smotra amaterskog sporta, manifestacija koja je jedinstvena na Balkanu, ali značajna smotra prijateljstva i mladosti – rekao je Đačić. – Zbog toga smo poseban napor uložili da gradski stadion danas izgleda ovako svečano i velelepno, i da Pljevlja svim učesnicima omoguće prijatan boravak.

Igre je zvanično otvorio predsjednik Skupštine opštine Pljevlja i predsjednik Skupštine MOSI Tarik Gadžović.

Izuzetno mi je zadovoljstvo što mi je pripala čast i privilegija da vas pozdravim u ime Skupštine MOSI i u svoje ime i da otvorim 54. međuopštinske omladinske sportske igre – kazao je Gadžović.

Ceremoniju svečanog otvaranja Međuopštinskih omladinskih sportskih igara na gradskom stadionu pratilo je više od 3.500 posjetilaca.

PLjEVLjA su nakon 11 godina ponovo domaćin MOSI, i to je šesti put da se igre organizuju u najsevernijem gradu Crne Gore. Međuopštinske omladinske sportske igre opština sa tromeđe Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije održavaju se svake godine u drugom gradu.

Izvor:Večernje novosti