Pljevlja će spremna dočekati 54. MOSI

0
121

U petak 26-og maja,održane su  sjednice stalnog komiteta MOSI i skupštine 54 MOSI Pljevlja 2017.  Razmatrano je 7 tačaka dnevnog reda. Usvojeni su zapisnici sa prošle sjednice. Utvrđen je tačan datum održavanja 54 MOSI Pljevlja 2017.  Od 5 do 9 jula.

Utvrđene su cijene smještaja, ishrane i akontacija. Cijena  privatnog smjestaja je 6 eura, smještaj u hotelu 12 eura, a cijena kolektivnog smještaja iznosi 3 eura. Cijena dnevne ishrane 14 eura. Za podpredsjednika stalnog komiteta i skupštine MOSI izabran je predstavnik Priboja, grada domaćina sledećih MOSI. Usvojene su posebne propozicije u karateu i dio propozicija za takmlčenja u odbojci. Takmičari u karateu će se takmičiti po VKF pravilima koje je usvojio MOK al sa skraćenim kategorijama. Takmičari u borbama takmičiće se u tri kategorije i u apsulutnoj kategoriji. U odbojci će ekipa moći da ima 14 članova, ako u svom sastavu ima 2 libera. Donijete se odluke o terminima dostavljanja konačnih prijava  gradova opština i ličnih karata opština, to je 12-ti jun.

– Za sada je izvjesno učešće 29 gradova. Kombinacijom sredstava iz kapitalnog državnog  budžeta, i budžeta opštine Pljevlja,  kao i donacija, uspjeli smo da organizujemo i  realizujemo veliki broj projekata. Do početka MOSI imaćemo završen jedan dio radova u gradskoj zoni. Sledeće sedmice  počeće realizacija projekta sa “Crnagoraputem”  i biće asfaltirano 15000 kvadrata gradskih ulica.-kazao je Mirko Đačić predsjednik Opštine Pljevlja.

Još uvijek traju prijave za privatni smještaj.

I ako u Pljevljima, po izvještaju MONSTAT-a ima  značajan broj praznih stambenih objekata. Za sada za smjesta učesnika MOSI prljavljeno je oko 500 . Po svemu sudeći, značajan broj Pljevljaka ili je u nedoumici ili neimformisan za privatan smještaj učesnika MOSI. Za sve one koji su neupućeni to je prilika za dodatnu zaradu. Cijena po ležaju je 6 eura, dakle onaj ko ponudi 10 ležajeva za jedan dan MOSI može obogatiti svoj kućni budžet za 60 eura. Dakle za 4 dana 240 eura. Smještaj plaćaju gradovi učesnici MOSI prilikom dolaska u objekat koji je prijavljen. Za smještaj učesnika MOSI nije potrebna registracija, već će komisija  obići objekte.

Ostavi komentar

Molimo vas da unesete Vaš komentar
Molimo Vas da unesete Vaše Ime ovdje