Pljevlja će spremna dočekati 54. MOSI

0
158

U petak 26-og maja,održane su  sjednice stalnog komiteta MOSI i skupštine 54 MOSI Pljevlja 2017.  Razmatrano je 7 tačaka dnevnog reda. Usvojeni su zapisnici sa prošle sjednice. Utvrđen je tačan datum održavanja 54 MOSI Pljevlja 2017.  Od 5 do 9 jula.

Utvrđene su cijene smještaja, ishrane i akontacija. Cijena  privatnog smjestaja je 6 eura, smještaj u hotelu 12 eura, a cijena kolektivnog smještaja iznosi 3 eura. Cijena dnevne ishrane 14 eura. Za podpredsjednika stalnog komiteta i skupštine MOSI izabran je predstavnik Priboja, grada domaćina sledećih MOSI. Usvojene su posebne propozicije u karateu i dio propozicija za takmlčenja u odbojci. Takmičari u karateu će se takmičiti po VKF pravilima koje je usvojio MOK al sa skraćenim kategorijama. Takmičari u borbama takmičiće se u tri kategorije i u apsulutnoj kategoriji. U odbojci će ekipa moći da ima 14 članova, ako u svom sastavu ima 2 libera. Donijete se odluke o terminima dostavljanja konačnih prijava  gradova opština i ličnih karata opština, to je 12-ti jun.

– Za sada je izvjesno učešće 29 gradova. Kombinacijom sredstava iz kapitalnog državnog  budžeta, i budžeta opštine Pljevlja,  kao i donacija, uspjeli smo da organizujemo i  realizujemo veliki broj projekata. Do početka MOSI imaćemo završen jedan dio radova u gradskoj zoni. Sledeće sedmice  počeće realizacija projekta sa “Crnagoraputem”  i biće asfaltirano 15000 kvadrata gradskih ulica.-kazao je Mirko Đačić predsjednik Opštine Pljevlja.

Još uvijek traju prijave za privatni smještaj.

I ako u Pljevljima, po izvještaju MONSTAT-a ima  značajan broj praznih stambenih objekata. Za sada za smjesta učesnika MOSI prljavljeno je oko 500 . Po svemu sudeći, značajan broj Pljevljaka ili je u nedoumici ili neimformisan za privatan smještaj učesnika MOSI. Za sve one koji su neupućeni to je prilika za dodatnu zaradu. Cijena po ležaju je 6 eura, dakle onaj ko ponudi 10 ležajeva za jedan dan MOSI može obogatiti svoj kućni budžet za 60 eura. Dakle za 4 dana 240 eura. Smještaj plaćaju gradovi učesnici MOSI prilikom dolaska u objekat koji je prijavljen. Za smještaj učesnika MOSI nije potrebna registracija, već će komisija  obići objekte.