Pljevlja: Brković obećao po 10.000 eura dužnicima za sječu šume

0
188

Vlasnici firmi  angažovanih na sječi i vuči drveta za potrebe pljevaljske “Vektre Jakić” prekinuli su blokadu preduzeća, nakon što su sa vlasnikom Draganom Brkovićem dogovorili da im isplati po 10.000 eura, a da ostatak duga kompenzuju za pelet.

Vlasnici pet preduzeća od Brkovića potražuju oko 300.000 eura, zbog čega su u više navrata blokirali kapiju “Vektre Jakić”, objavio je Portal Vijesti.

Kako je navedeno, riječ je o dugu za sječu i izvoz građe iz šume za 2015. i 2016, a preduzetnici su prethodnih dana tvrdili da im je Brković u više navrata obećao da će platiti dug.

Dodaje se da, u pogonu peletare već duže je prekinuta proizvodnja.Radnici tvrde da štrajkuju, a rukovodstvo da je rad prekinut zbog nedostatka sirovine i vreća za pakovanje proizvoda. Podsjetimo, pogon peleta počeo je sa radom krajem prošle godine, ali još uvijek ne radi punim kapacitetom zbog nedostatka odgovarajućeg kotla, o čemu je Espona pisala u više navrata.

Apelacioni sud Crne Gore je sredinom 2014. potvrdio plan reorganizacije “Vektre Jakić” koji je prethodno pet puta usvajan u Privrednom sudu u Bijelom Polju, zaključio je Portal Vijesti.