Opština Pljevlja krenula je da uređuje glavnu gradsku ulicu bez projektne dokumentacije, a Mirko Đačić – predsjednik Opštine, tvrdi da im za taj posao nije ni bio potreban projekat, s obzirom da su se odlučili da rade adaptaciju, a ne reonstrukciju Ulice kralja Petra I, objavio je Portal Vijesti.

“Nijesmo htjeli više da čekamo sa ovako lošim stanjem centralne gradske zone. Onda smo se odlučili da bez projektne dokumentacije, kroz formu adaptacije jer za nju ne treba projektna dokumentacija, sredimo makar ovaj dio od Breznice do zgrade Opštine. Saniramo saobraćajne površine i drvorede sa jedne i druge strane ulice“, istakle su Vijesti izjavu Đačića.

Totalna rekonstrukcija koštala bi oko 2,7 miliona eura, a osim glavne pljevaljske ulice planira se i rekonstrukciju susjedne Tršove i Trga patrijarha Varnave.

Pljevlja nemaju savremeno uređen centar grada, navele su Vijesti, a glavna gradska ulica podsjeća na običnu saobraćajnicu, sa oronulim trotoarima i ivičnjacima.

Kako se dodaje, Mirko Đačić je nakon stupanja na mjesto predsjednika Opštine više puta isticao da će lokalna uprava krenuti u projekat rekonstrukcije Ulice kralja Petra I, ali su rokovi stalno prolongirani.

On je kazao da dok čekaju projekat, namjeravaju da rekonstruišu i dvije ulice na kraju Ulice kralja Petra, iznad restorana “Zelengora”, i kompletnu susjednu Tršovu ulicu.

“Nadamo se da ćemo u međuvremenu konačno dobiti taj projekat i da onda ovu centralnu zonu od zgrade Opštine do “Zelengore” uradimo na način kako to definiše projekat. Ako ne dobijemo taj projekat, možda ćemo nastaviti na isti ovaj način da uradimo i taj dio ulice jer se ona više ne može držati u ovakvom stanju”, zaključio je portal.