Pljevaljskoj gimnaziji 10 hiljada eura

Ček u iznosu od 10 hiljada eura, kao donaciju za renoviranje i rekonstrukciju socijalnih objekata direktoru Gimnazije „Tanasije Pejatović“ u Pljevljima Draganu Zukoviću donirao je predsjedavajući OEBS-om i slovački ministar vanjskih i evropskih poslova Miroslav Lajčak koji od juče boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

„Znam da je vaša gimnazija jedna od najstarijih i najkvalitetnijih u ovoj zemlji i zato se nadam ćete uz našu pomoć poboljšati uslove za vašu nastavu. Želim da imate zadovoljne i uspješne učenike i želim da se zahvalim na vašem radu, jer investicija u obrazovanje je jedna od najvažnijih investicija za budućnost naših zemalja“, kazao je Lajčak.

Kako je saopšteno iz Misije OEBS-a u Crnoj Gori, Lajčak je dodao da je ova donacija izraz prijateljstva između Slovačke i Crne Gore.

Zuković se, kako dodaju, zahvalio Vladi Republike Slovačke, kao i slovačkom ambasadoru u Crnoj Gori Romanu Hlobenu koji je, prema njegovim riječima, uočio nedostatke vezano za uslove rada u pljevaljskoj gimnaziji.

„I podržao me je da apliciram za grant od 10 hiljada eura. Naša gimnazija školuje gimnazijalce već 118 godina i prepoznatljiva je ne samo u Crnoj Gori, već i u regionu. Naši učenici su pokazali izuzetno dobro znanje na mnogim univerzitetima kako u Crnoj Gori, tako i u okruženju”, kazao je Zuković.

Tokom posjete Crnoj Gori, Lajčak se susreo sa predsjednikom Crne Gore Milom Ɖukanovićem, ministrom vanjskih poslova Srđanom Darmanovićem, predsjednikom Parlamenta Ivanom Brajovićem, kao i sa predstavnicima NVO sektora, a kasnije tokom dana sastaće se i sa predsjednikom Vlade Duškom Markovićem.

Lajčak je danas u ime slovačke Vlade, Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) u Podgorici donirao bio-mikroskopsku proreznu lampu a Univerzitet Crne Gore mu je dodijelio počasni doktorat.

izvor: rtcg.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor