Pljevaljski samostalni taksisti od sjutra kreću u proteste, jer su nezadovoljni odnosom lokalne i državne vlasti prema njima.

Iz Organizacionog odbora za proteste poručeno je da sadašnja situacija nije podnošljiva jer je broj stanovnika u stalnom padu a opštinske vlasti su omogućile da se broj taksista duplira u odnosu na period od prije deset godina.Taksisti sada ističu da sada ima više od 120 taksista a da ih je 2007 godine bilo manje od sedamdeset.

Protestna vožnja se organizuje usled zloupotreba i ugrožavanja od strane neregistrovanih prevoznika,nelojalne konkurencije,pritiska od strane taksi udruženja,odnosno opštine Pljevlja i državnih organa i instistucija prema njima navodi se u saopštenju Organizicionog odbora samostalnih taksista uz pojašnjenje da u Evropskim zemljama broj taksista se odrdjuje na osnovu broja stanovnika,odnosno da na hiljadu stanovnika ide jedan taksista.

Taksisti su zakazali za sjutra konferenciju za štampu u centru grada u Pljevljima,tačno u podne,a nakon toga slijedi jednoćasova protestna šetnja,koja će trajati do 14h

Izvor:PV Svitanje