Sve je spremno za sjutrašnju 20. jubilarnu Limsku regatu, kazali su iz Turističke organizacije Plav, portalu sjevercg.

Tradicionalna 20. ‘’LIMSKA REGATA’’ Plav-Andrijevica-Berane-Bijelo Polje-Prijepolje kreće sjutra 31. maja iz Plava u 11h, sa splava na Plavskom jezeru, putanjom dugom oko 134 km, koja će se se završiti 2. juna u Prijepolju, kazali su iz Turstičke organizacije Plav, koji su pripremili i  program od 10h do 10 i 30h, za sve goste i učesnike.

Prvi dan ( 31 maj ) – se vozi dionica Plav-Andrijevica-Berane, u dužini od 46 km i traje oko 6 sati. Učesnici regate će biti dočekati u Andrijevicu, gdje će se uz sendviče i osveženje odmoriti i razmijeniti iskustva u prvom dijelu dionice, od Plava do Andrijevice. Nakon toga kreću za Berane gdje je predvidjen tradicionalni ručak i program za sve učesnike regate i gdje će kampovati svi učesnici.

Drugi dan ( 1 jun ) – vožnja od Berana do Bijelog Polja, u dužini od 48 km i traje oko 7 sati.

Po završetku II etape u Bijelom Polju, Turistička Organizacija Bijelo Polje će organizovati tradicionalni ručak za sve učesnike Limske regate u Voljavcu u Ribolovačkom domu ,,Sinjavac’’, kao i bogat program i gdje će na ušću Bistrice kampovati svi učesnici.

Poslednjeg dana ( 2 jun ), vozi se dionica od Bijelog Polja do Prijepolja, traje oko 6 sati i vozi se 40 km duga dionica.

Ova manifestacija je značajna za sve opštine kroz koje protiče rijeka Lim i ona promoviše turističke potencijale rijeke Lim i uopšte Crne Gore i Srbije. Regata okuplja raftere iz Crne Gore, Srbije Bosne i Hercegovine, kao i strane turiste željne druženja, dobre zabave i adrenalina kojih je iz godine u godinu sve više. Ona poprima sve veće razmjere i značajno doprinosi promociji turističkih potencijala opština, kroz koje regata prolazi kao i ekstermnih sportova kao što je rafting.