MEĐU NAJSAVREMENIJIM U CG

Plav dobio školske terene vrijedne 250.000€

Svečano su otvoreni sportski tereni u kompleksu Osnovne škole “Hajro Šahmanović” u Plavu, a investicija je vrijedna oko 250.000 eura.

U pitanju su tereni koji su, prema riječima ministra Damira Šehovića, među “najsavremenijim školskim poligonima u Crnoj Gori”.

“Koji će, siguran sam, još jednom pokazati da mi u Ministarstvu prosvjete gradimo prostore koji daju zamah mjestima u kojima se nalaze“, poručio je Šehović.

Tereni su, kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, izgrađeni sa najsavremenijim podlogama pogodnim za razne ekipne sportove, a tribine su kapaciteta preko 200 mjesta. Završetak investicije obilježen je i početkom plavskog kupa u malom fudbalu upravo na toj lokaciji, u kome učestvuje 36 ekipa i koji se može svrstati među najveće kupove na Sjeveru.

Šehović je istakao i da su nedavno završeni ili planirani obrazovni projekti u plavskoj opštini ukupno vrijedni skoro dva miliona eura.

“U školi u Vojnom selu radovi totalne rekonstrukcije vrijedni preko 200 000 eura se privode kraju. Planirana je izgradnja novog plavskog vrtića vrijednog preko milion eura. Ne manje važna je i planirana rekonstrukcija sale Srednje mješovite škole ‘Bećo Bašić’ vrijedna oko 120.000 eura, koja je i centralna sportska sala u opštini Plav. Što znači da je, uz nekoliko drugih, manjih investicija, vrijednost nedavno završenih ili planiranih projekata Ministarstva prosvjete u Plavu nešto ispod dva miliona eura”, rekao je Šehović.

Odlični uslovi za više od 900 učenika škole

Na svečanosti je poručeno i da je važno da investicije u školstvo podstiču zdrave navike i unesu dinamiku u život tog područja.

“Teren OŠ “Hajro Šahmanović” gradili smo sa namjerom da pomogne u stvaranju dobrih navika. Školi, koja će generacijama svojih đaka, baš na ovom mjestu, dati smjernice za zdrav psihofizički razvoj. Rekreativcima da bude mjesto gdje će, uz druženje, naviknuti sebe da budu fizički aktivni i budu veliki, kao u pobjedi, tako i u porazu. A onima koji će se sjutra baviti sportom, da bude baza iz koje će postići velike uspjehe”, kazao je on.

Direktor škole Igor Vukanić rekao je da su za više od 900 učenika škole obezbijeđeni najmoderniji uslovi za nastavu fizičkog vaspitanja, rad sportskih sekcija i vannastavnih aktivnosti.

“Učenici će biti u mogućnosti da razvijaju talente, čija će nadogradnja podstaći bavljenje sportom u klubovima, a onda ćemo, nadam se, dobiti vrhunske sportiste na koje ćemo biti ponosni. Omladina je sama dala ocjenu ove investicije, time što je poligon pun od ranih jutarnjih sati do u noć. Zahvalni smo Ministarstvu prosvjete što je imalo sluha za potrebe naše djece i što su svi koji su radili na projektu bili maksimalno posvećeni cilju. Preostao nam je jedan, ne manje važan zadatak: da čuvamo ovu značajnu investiciju”, rekao je Vukanić.

Svečanosti je prisustvovao i predsjednik Opštine Plav Mirsad Barjaktarević, koji je rekao da je investicija od neprocjenjive vrijednosti za Plav.

Izvor: RTCG