Termoelektrana Pljevlja tokom prošle godine ostvarila je proizvodnju od 1.487.462 MWh, odnosno za oko 150.000 MWh više od plana. Iz uprave ovog industrijskog postrojenja ističu da je ostvarena proizvodnja veća za jednu mjesečnu proizvodnju.

Termoelektrana u Pljevljima

Planirana proizvodnja je 1.350.000 MWh, a ostvarena je 1.487.462 MWh, saopšteno je iz Elekroprivrede Crne Gore uz pojašnjenje da je Termoelektrana Pljevlja u 2020. godini ostvarila proizvodnju koja je 49 odsto od ukupne proizvodnje električne energije u Crnoj Gori. Naglašavaju da je visok procenat proizvodnje Termoelektrane u ukupnoj proizvodnji bio je uslovljen velikim brojem sušnih dana i slabijom proizvodnjom hidrocentrala „Perućica” i „Piva”.

U čitavoj priči o radu Termoelektrane zanimljiv je podatak da ona poslednjih godina radi bez ozbiljnijih kvarova i havarija. Praktično u poslednjih godinu i po dana nije bilo neplanskih prekida u proizvodnji, što iz poslovodstva Termoelektrani objašnjavaju dobrom osposobljenošću zaposlenih i vođenjem računa o redovnom servisiranju.

-Termoelektrana Pljevlja, kao naš jedini fiksni izvor energije, ujedno i najstabilniji oslonac našeg sistema, od 2017. godine nije zabilježila ni jedan duži ispad, tvrde iz Elektroprivrede Crne Gore.

Izvor: PVportal.me