Državljanin Italije A.C. (39) krivično će odgovarati nakon što je račun na benzinskoj pumpi platio falsifikovanom novčanicom.

“Službenici Uprave policije u Budvi su identifikovali osobu koja je na jednoj pumpi platila račun falsifikovanom novčanicom i kod nje pronašla još četiri lažne novčanice, kazali su iz Uprave policije.

Napominju da im je zaposleni na jednoj benzinskoj stanici prijavio da mu je nepoznato lice novačnicom od 100 eura platilo račun za gorivo i da sumnja da je novčanica falsifikovana.

“Budvanska policija je brzo identifikovala i locirala državljanina Republike Italije A.C.(39) koji je boravio u Budvi. On je policijskim službenicima predao na uvid više novčanica, za koje se pretpostavljalo da su falsifikati. Od ovog lica su oduzete četiri novčanice, tri u apoenima od po 100 eura i jedna od 50 eura”, navodi se u saopštenju.

Od A.C. su, kako je saopšteno, prikupljena obavještenja u svojstvu građanina i po nalogu nadležnog tužioca oduzete novčanice su upučene na vještačenje u Centralnu banku Crne Gore.

“Po dobijanju Izvještaja o izvršenoj tehničkoj analizi novca, u kojem se potvrđuje da su sve predmetne novčanice falsifikati, državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru je naložio da se protiv A.C. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo falsifikovanje novca”, zaključuju iz Uprave policije.

Izvor: RTCG