On je istakao da niko od odgovornih nije pozvan da da bilo kakvo saopštenje ili izjavu kod tužilaštva u vezi onoga što je bilo predmetom oduzimanja

Ništa krivično-pravno kompromitantno nije pronađeno tokom izvršenog pretresa fabrike cigara u Mojkovcu, saopštio je pravni zastupnik te fabrike Zoran Piperović javlja agencija MINA.

On je u izjavi dostavljenoj medijima naveo da nije tačno da je svih ovih godina ta fabrika bila nedostupna državnim organima i da tamo niko nije smio da uđe.

Piperović je rekao da je još tužilaštvo na čijem je čelu bila Ranka Čarapić izuzela kompletnu dokumentaciju, bezbroj CD-ova i nikada se javno nisu oglasili niti preuzeli dalje bilo kakvu istražnu radnju.

-Naglašavam, da sam tada u više navrata u crnogorskim dnevnim medijima pozivao i tražio od tužilaštva da javno saopšte što su nedozvoljeno našli u onome što su oduzeli iz fabrike. Nikada nijesam dobio odgovor- rekao je Piperović.

On je istakao da niko od odgovornih nije pozvan da da bilo kakvo saopštenje ili izjavu kod tužilaštva u vezi onoga što je bilo predmetom oduzimanja.

-Ni juče nijesu izuzeli akcizne markice. Nijesu ih ni našli tamo. I najmanje bi i bile falscifikovane i da su ih našli- rekao je Piperović.

On je dodao da su legalne akcizne markice predate inspektorima CB Podgorica prije 15 dana.

-I to inspektorki Pejović, o čemu postoji i zapisnik. Lice koje je predalo akcizne markice dobilo je potvrdu za to- naveo je Piperović.

On je rekao da su markice štampane u Obodu Cetinje, u količini od 26.600 sa serijskim brojem, za 532kg cigareta pod brendom Monte.

-O čemu postoji Ziam obrazac izdat od Poreske uprave Crne Gore. Što je i predati inspektorki Pejović- kazao je Piperović.

Izvor: dan.co.me