Sudija za prekršaje u Budvi Marko Đukanović juče je u hitnom postupku kaznio R.N (21) iz Podgorice zatvorom od 30 dana i novčano od 300 eura, zbog tri prekršaja iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

Podgoričanin je prvo odbio da se zaustavi na propisani znak policijskog službenika, nakon čega je bježeći prošao kroz tri raskrsnice dok su na semaforima bila upaljena crvena svjetla, a nakon što je konačno zaustavljen ustanovljeno je mu je koncentracija alkohala u krvi bila 1,15 promila.

Istovremeno mu je određeno šest kaznenih bodova, kao i zabrana upravljanja putničkim motornim vozilima “B” kategorije u trajanju od sedam mjeseci, kao i plaćanje troškova postupka u iznosu od 30 eura.

Istog dana, sudija Đukanović je donio odluku kojom je državljanina Srbije P.Đ. (32) iz Kragujevca kaznio novčanom kaznom u iznosu od 1.000 eura zbog toga što je u njegovom motociklu pronađena manja količina kokaina.

Naime, policija je prilikom pretresa motocikla 18.2.2020 godine u 15.10 časova u naselju Prijevor pronašla zamotuljak sa sadržajem opojne droge kokain, bruto mase 0,5 g, koji je bio namijenjen ličnoj upotrebi.

Svi navedeni prekršaji počinjeni su dana 19.2.2020 godine u razmaku od 01.05 do 01.22 časova.

Izvor:RTCG