Podgorička policija je tokom maja 2021. godine, preduzimajući aktivnosti na rasvjetljavanju djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, uhapsila deset osoba od kojih su tri maloljetne, dok su protiv dvije maloljetne osobe podnijete krivične prijave u redovnom postupku, saopšteno je iz Uprave policije.

Policija je, navode, rasvijetlila tri teške krađe, četiri krađe, razbojništvo i tri krivična djela prikrivanje.

“I.I. (36) iz Podgorice tereti se za dva krivična djela teška krađa. Djela je izvršio na štetu privrednog društva i otuđio novac u iznosu od 50 eura i duvanske proizvode u vrijednosti od oko 5.000 eura”, kazali su iz policije.

Kako navode, zbog teške krađe u sticaju sa krivičnim djelo nepostupanje po zdravstvenim propsima za suzbijanje opasne zarazne bolesti uhapšeni su M.M. (40), M.B. (41), D.S. (41). Oni su, sumnja se, provalili u jedan objekat i otuđili odjevne predmete.

“Tri lica su lišena slobode zbog četiri krivična djela krađa, i to G.B. (22), B.B. (26) i S.R. (23). Ova lica su otuđivala aluminijske ploče i ramove, računarsku operemu i alat. B.B. se tereti za dva krivična djela krađa”, kazali su iz policije.

Navode da su zbog sumnje da su izvršili krivično djelo prikrivanje uhapšeni maloljetni L.R. (17), B.L. (17) i S.R. (17). Oni su, ističu, djelo izvršili na način što su preuzeli mobilne telefone za koje su znali da potiču iz krivičnog djela krađa.

Takođe, kako kažu, policija je protiv V.D. (17) i E.D. (16) podnijela krivičnu prijavu u redovnom postupku zbog sumnje da su izvršili razbojništvo na štetu ženske osobe tako što su je fizički napali i otuđili joj mobilni telefon.

Izvor:RTCG