Ovim projektom omogućavamo građanima da imaju uređen parking prostor a mnogim učenicima i građanima bezbjedniju komunikaciju, kazao je Agović.

Petnjica je dobila prvi parking prostor sa 15 mjesta u centru grada nedaleko od zgrade Opštine. Taj dio uskoro će dobiti i pješačke staze sa rasvjetom, vrijednost cjelokupnog projekta koji finansira lokalna samouprava iznosi 150.000, kazao je Radiju Crne Gore predsjednik Opštine Samir Agović.

– Ovim projektom omogućavamo građanima da imaju uređen parking prostor a mnogim učenicima i građanima bezbjedniju komunikaciju – kazao je Agović.

Prema njegovim riječima, paralelno sa uređenjem centra grada radi se i na uređenju lokalnih puteva i vodosnabdijevanju.

– U završnoj fazi je izgradnja najdužeg vodovoda u Crnoj Gori, njegova izgradnja traje dosta dugo ali trajno rješava vodosnabdijevanje za preko 600 domaćinstava kojima će se unaprijediti uslovi života, a time ćemo dobiti zadovoljnijeg i bogatijeg domaćina – tvrdi Agović.

Izgradnju vodovoda u prethodnoj godini znatno su pomogli pripadnici Vojske Crne Gore, koji su sa svojom mehanizacijom omogućili postavljanje cijevi u dosta nepristupačnom dijelu kanjona rijeke Poče. Projekat je rezultat dobrih partnerskih odnosa građana, lokalne samouprave i Ministarstva poljoprivrede i kao takav predstavlja dobar primjer kako se trebaju realizovati veliki projekti zaključuje predsjednik opštine.

Izvor: dan.co.me