Ni kiša ne zaustavlja Tomu Jokića da bude napolju, između dva gola i novog prostora za sport. Uslova za igru djece iz Vojnih zgrada u Mojkovcu nije bilo. Lopta se kotrljala po blatu sve dok Tomi i njegovim drugarima jedna ideja nije pala na pamet.

Upoređujući današnje sportske terene sa stanjem kakvo je nekada bilo, prvi čovjek grada uočava ogromnu razliku. Vraća se u prošlost i te slike dovoljne su da dočaraju jedno vrijeme odrastanja u Mojkovcu.

Za Mišnjića, nakon peticije mojkovačkih mališana, nije bilo prepreka da se napravi novo igralište. To je samo jedan u nizu projekata otvorenih terena među kojima je u fokusu nekadašnje Jalovište.

Nakon fudbala, rukometa i golfa, Mojkovčane osvaja i bijeli sport. Dio prostora na Jalovištu ustupljen je mašinama koje pripremaju teren za tenisko igralište.

Da bi nova igra stigla u Mojkovac Opština je u partnerstvu sa preduzećem Brskovo – Mine obezbijedila 30 hiljada eura. Grad kojem se dodaje još jedna sportska disciplina pomaže svima koji žele da se bave sportom.

To potvrđuje preko 200 hiljada eura uloženih do sada u sportsku infrastrukturu i timove kojima će se uskoro pridružiti i teniski klub.

Izvor: Rtcg