Pet osoba povrijeđeno u zemljotresu u Iranu

5,2 STEPENA

Pet osoba povrijeđeno u zemljotresu u Iranu

U zemljotresu magnitude 5,2 koji je pogodio jug Irana povredjeno je pet osoba, javila je danas iranska državna agencija IRNA.

Pet osoba, od kojih su tri žene, smešteno je u bolnicu posle zemljotresa koji je pogodio selo Laft na ostrvu Kešm, udaljenom 1.100 kilometara od Teherana.

U zemljotresu je oštećeno nekoliko zgrada.

Tlo Irana podložno je potresima, a zemljotresi se u proseku dešavaju jednom dnevno.

Zemljotres magnitude 6,6 sravnio je 2003. godine istorijski grad Bam na jugu Irana, usmrtivši oko 26.000 ljudi.

Ranije danas agencija Mehr objavila je da je jugozapadnu pokrajinu Irana Kuzestan pogodio zemljotres jačine 4,8 stepeni.

Mediji u regionu javili su da je potres bio snažniji i da se osjetio i u okolnim zemljama.

Seizmološki centar Geofizičkog instituta Univerziteta u Teheranu objavio je da je zemljotres potresao grad Izeh u Kuzestanu oko sat vremena iza ponoći po lokalnom vremenu, a epicentar je bio na dubini od 15 kilometara.

Iranska agencija na sajtu navodi da za sada nema podataka o šteti ili žrtvama.

List „Kalidž tajms“ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) objavio je, pozivajući se na Nacionalni centar za meteorologiju, da je zemljotres jačine pet stepeni pogodio u popodnevnim časovima ostrvo Kešm, na jugu Irana, i da se osjetio i u sjevernim djelovima UAE.

Izraelski list „Džeruzalem post“ objavio je da je Iran pogodio zemljotres od 5,3 stepeni i da nema izvještaja o povrijeđenima ili šteti.

Izvor: B92

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor