Bivši direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejan Peruničić, braniće se sa slobode, nezvanično je potvrđeno Pobjedi.

      Foto:Dragan Mijatović

Peruničić je jutros priveden u SDT na saslušanje zbog sumnje da je u vrijeme njegovog mandata ANB prisluškivala specijalne tužioce.

Njega su juče uhapsili pripadnici specijalnog policijskog odjeljenja, a po nalogu SDT-a.

Specijalni državni tužilac Miroslav Turković kazao je na jučerašnjoj konferenciji za medije da je Peruničić priveden zbog sumnje da je, prisluškivanjem kancelarije glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića,izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

U toku izviđaja utvrđivače se nužni dokazi i činjenice za rješavanje ove krivično-pravne stvari – rekao je Turković.

Podsjećamo, SDT je pokrenulo je izviđaj protiv Peruničića, nakon što je prošle srijede, u večernjim satima, pronađen prislušni aparat, za koji iz ANB-a sumnjaju da je postavljen u periodu dok je on bio direktor tajne policije.

Za sada nije poznato da li je uređaj bio aktivan i ko je prisluškivao tužioce.

Bivšem direktoru Agencije za nacionalnu bezbjednost i bivšem agentu tajne pratnje Srđi Pavićeviću već se sudi zbog nezakonitog snimanja i praćenja više osoba.

Odlukom sutkinje podgoričkog Višeg suda Dragice Vuković, a uvažavajući predlog branilaca optuženih Peruničiću i Pavićeviću se sudi iza zatvorenih vrata.

Izvor:Pobjeda